+359 888 789 269

Easy Fresh


Ние сме първият български производител които произведжда матраци 5-то поколение. Технологията easy fresh Ви позволява много лесна подръжка на Вашия матрак.


Сменяемият почистващ калъф за матрак ви позволява да имате здравето и хигиената, които желаете. Вие със сигурност не искате пот, акарии от прах, мухъл, бактерии или миризма по вашия матрак. Съответно сменяемия почистващ калъф за матрак е идеалното решение, за да сте сигурни, че вашия матрак е чист и хигиеничен по всяко време.


Вие просто отваряте ципа на калъфа за матрак (той е по целия край на матрака) и го почиствате както е указано. Просто го поставете в пералната машина. Така, можете да бъдете сигурни, че разполагате със здравето и хигиената, които желаете.


Изненадващо, но много малко матраци в други магазини се предлагат с свалящи се калъфи, които да могат да се перят в домашни условия. Всички наши матраци се предлагат със сменяем почистващ калъф.


Разберете повече за това, колко неща могат да се съберат във вашия матрак - може да останете изненадани!


Изпотяване


Когато прекарвате по 8 часа на нощ върху вашия матрак, през това време значително количество пот проправя своя път към калъфа на вашия матрак. Дори и да не чувствате прекалена топлина, тялото ви по естествен път губи количество течност по време на сън. Никой не желае месечна или годишна стара пот по своя матрак - но все пак това е точно това, което ще се случи, ако не разполагате със сменяем калъф за матрак, който може да бъде почистван.


Акарии от прах


Почистващият калъф за матрак ви позволява да премахвате акариите. Макар че, някои матрачни ядра, като dreram on имат внедрена съпротива срещу акариен прах, мухъл и бактерии, винаги е по-добре да се почиства калъфа на матрак през известно време. Праховидните акарии са малки организми, едва видими с голо око, които могат да причинят алергии. Праховидните акарии се хранят с люспи от човешка кожа и често се срещат по легла и други домакински повърхности.


Знаете ли, че акариите принадлежат към класа на паякообразни - същият клас като паяци и скорпиони? Вие със сигурност не искате куп от тях по вашия матрак или спално бельо. И все пак това са едни от най-благоприятните места за развитие на цивилизации от акарии, поради наличието на човешката кожа и високата влажност от пот те се хранят (на акариите от прах им е необходимо определено ниво на влажност, за да оцелеят).


Праховидните акарии могат лесно да бъдат унищожени чрез високи температури. Сменяемият почистващ калъф за матрак, който може да бъде изложен на гореща вода и/или на машинно изсушаване ще унищожи съществуващите акари


 


 


Дървеници


Събуждали ли сте се някога с червеникави пъпки по кожата, подобни на ухапване от комар? Вие ще бъдете изненадани да научите, че истинският виновник за това не е ухапване от комари, а дървеници. Научното наименование на дървеницата е известно като Cimex Lectularius. Храни се с кръвта на топлокръвни животни, включително хора-. Тъй като ние прекарваме една трета от живота си в леглото, матрака се превръща в предпочитано местопребиваване за същите.


Обикновено пране на калъфа за матрак с нормална температура на водата е недостатъчно, за да убие дървениците. Необходима е висока температура, за да може те да бъдат премахнати ефективно. Нашият калъф за матрак се пере или на 95 градуса по Целзий или на химическо чистене, в зависимост от модела на матрака и това ще спомогне за премахване на дървениците напълно.


Мухъл


Докато матрака dream on е естествено устойчив на мухъл, вашето легло не е. Ето защо е важно да има калъф за матрак, който можете да отстраните и почистите. Мухълът може да се образува много лесно. Редовното отстраняване и почистване на калъфа на матрака е от решаващо значение за предотвратяване на образуването на спори от мухъл.


Бактерии


Дори и най-чистите хора отделят телесни секрети и пот в своите легла докато спят, а това привлича бактериите. Вие просто не можете да избегнете подобно нещо. Бактериите ще продължат да се размножават, когато условията за тях са благоприятни (имат на разположение източник на храна, правилна температура и т.н.) Матрак пълен с бактерии не звучи привлекателно! За периодичното премахване на бактериите е необходимо да можете да почиствате вашия калъф за матрак и поради тази причина е важно да разполагате със сменяем калъф за матрак.


Миризма


Матрак използван без калъф за матрак ще образува мирис с течение на времето, без значение колко сте внимателни относно чистотата. Миризмата може да се дължи на неща като образуване на бактерии, споменато по-горе или миризма от мазна коса и така нататък. За да избегнете това, ще трябва редовно да почиствате вашия калъф за матрак. Свалящият калъф за матрак е от решаващо значение в тази област.


Алергени


Някои хора са алергични към праховидни акарии, мухъл и някои видове бактерии. За всеки, който страда от алергии е от решаващо значение да избягва тези алергени. Научихме по-горе за тези неща от една неалергична перспектива, но това става все по- важно за тези, които страдат от алергии.


Ако искате да избегнете образуването на алергени във вашия матрак, ще е абсолютно необходимо да имате сменяем почистващ се калъф за матрак. Не забравяйте също, че тези, които страдат от алергии ще трябва да почистват своя матрачен калъф дори по- често от тези, които нямат подобен проблем.


Как да почиствам своя калъф за матрак?


Матрачният калъф се разкопчава по цялата дължина, за лесно изваждане. Вашият калъф за матрак ще бъде доставен с упътване за съхранение или инструкции за почистване и е важно те да бъдат следвани правилно. Един тип калъф за матрак може да изисква различен метод на почистване от друг тип калъф за матрак.


Обикновено, тези методи са или пране в пералня машина или химическо чистене. Поради тази причина е важно да се следват инструкциите за почистване, дадени с вашия конкретен тип калъф за матрак.


Ако при вашият калъф за матрак се уточнява, че може да бъде пран при определена температура (например 95 градуса по Целзий), перете го на възможно най-близката до тази температура, без да я надвишавате. Това ще ви гарантира постигането на ефективно отстраняване на акарии от прах, миризми, микроби и така нататък. Прането на твърде ниска температура може да не премахне напълно тези неща.


Заключение


Вие не можете да избегнете напълното съществуване на бактерии, акари от прах и така нататък. Но можете (и трябва) периодично да ги премахвате чрез почистване на вашия матрачен калъф. От решаващо значение е да ги контролирате преди тяхното размножаване стане твърде голямо.


Прекалено много матраци се продават без затворен калъф. Подобни матраци могат бързо и необратимо да се напоят с пот, мухъл, праховидни акарии и миризми. За разлика от това, нашите сменяеми калъфи за матраци ви позволяват периодично да отстранявате тези проблеми, преди те да имат шанс да навлязат в матрака. По този начин вашия матрак винаги се поддържа свеж и чист.


Сменяемия почистващ калъф за матрак е единствения начин, чрез който можете лесно и удобно да се отървете от акарии от прах, миризма, мухъл, и пот. Можете да релаксирате, знаейки, че спите в хигиенична и свежа среда, когато използвате нашите почистващи калъфи за матраци.


В dream on ние вярваме в създаването на безопасна и устойчива среда за вашия сън. Ето защо всички наши матраци идват със сменяем почистващ се калъф. Здравословната среда за почивка не трябва да ви струва допълнително.