+359 888 789 269

Tencel


Всички продукти dream on ползват лицензирани тъкани TENCEL.


Тенселът е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, изцяло от естествени материали, наречена лиосел. Това е единствената нова тъкан, изобретена през последните 30 години. За разлика от найлона и полиестера, лиосела не се произвежда от изцяло синтетични полимера, ами от чиста дървесна целулоза. Тя се добива от дървесина, от контролирани ферми за дърва, заради което се счита за възобновяем природосъобразен материал. Въпреки, че тъканта е произведена по изкуствен начин, тя се счита за естествена и съответно – биоразградима.


Тъкънта Тенсел


Тъкънта Тенсел се произвежда или изцяло от лиосел или се комбинира с други материали за постигането на различна текстура или намаляване на разходите. Тъканите направени с къси влакна тенсел наподобяват много усещането за памук. За разлика от памука, обаче, лиосела е по-малко податлив към мачкане и не се степва. Тенселът, изработен с по-дълги фибри дава на тъкънта гладко коприненно усещане на външен вид. Тези тъкани придават елегантен вид на всяка спалня.


Характеристики и приложения


В чистата си форма, лиоселът е много здрав и издържа дълго време. Може да бъде смесен с редица други тъкани като памук, вълна, лен, коприна или ликра; може също така да бъде обработен да има различни текстури, от копринена до деним. Платът пада много добре и не се мачка, което го прави идеален за изработката на рокли и луксозни спални комплекти. Благодарение на нанотехнологичния си процес на производство, лиоселът има отлични свойства за абсорбация на влагата от тялото и отделянето й в атмосферата, осигурявайки идеален климат при спане.